Amenajarea unei gradini

Incepe sa se incalzeasca afara si este nevoie sa ne amenajam gradina. Atunci cand ne cumparam o casa, asta vrem in mod special, sa avem o gradina pe care sa o putem aranja frumos, sa o intretinem si bineinteles, sa stam la aer curat si sa ne relaxam. Avem nevoie de idei. Consultam un specialist, intrebam un prieten, cautam informatii si idei pe internet, sau citim o revista din domeniu.Noi va venim in ajutor cu cateva idei de amenajare a unei gradini, idei pe care speram ca le veti pune in practica.

Puteti incepe prin a ingradi perimetrul din fata casei cu un gard de scandura, astfel va veti amenaja un spatiu unde sa va puteti relaxa cu prietenii. Puteti aseza o masa si cateva scaune tot din lemn, sa para ceva mai rustic si in acest fel este gata o mica terasa unde puteti sta sa va recreeati .
Sigur in gradina dumneavoastra exista un copac, nu-i asa?
Pai…o bancuta in jurul acestuia va crea un aspect foarte placut. Desginul va fi unul atragator, iar daca aveti copii mici, cu siguranta vor fi bucurosi sa vada o asemenea bancuta in gradina lor.

Amenajarea gradinii
Amenajarea gradinii


Si daca tot vorbim despre copii, nu uitati sa le amenajati un spatiu de joaca, unde sa puneti si niste verdeata. Veti scapa de o grija. Copiii se vor juca linistiti in gradina in timp ce dumneavoastra va veti putea face treburile linistit.  Puteti amenaja spatiul de joaca, amplasand un leagan, fie el din lemn sau material plastic. Cu siguranta se vor bucura de el atat cei mici cat si cei mari. Aspectul va fi unul placut iar gradina dumneavoastra va avea si o alta utilitate, aceea de loc de joaca.

Amenajarea gradinii

Daca dispuneti de o gradina mai mare, o puteti amenaja in asa fel incat sa para un parc mai mic. Puteti incepe prin a amplasa niste bancute, flori, verdeata si o mica potecuta din ciment. Gradina dumneavoastra va capata un aspect placut si veti simti ca ati iesit in parc de fiecare data cand pasiti acolo.

Si…daca tot este gradina, atunci trebuie sa plantam si cateva legume si fructe nu?
Plantand cateva legume veti beneficia de legume proaspete, crescute ecologic,  ori de cate ori veti avea nevoie. Puteti planta si cativa pomi fructiferi. Pe langa faptul ca veti avea fructe proaspete direct din gradina dumneavoastra, aceasta va capata o forma si o culoare deosebita, mai ales in perioadele in care pomii fructiferi vor inflori.

Se stie ca noua romanilor ne place sa facem gratare ori de cate ori prindem ocazia. Daca aveti gradina, de ce sa nu profitati si sa nu amenajati un asemenea loc? Va puteti construi un gratar si un foisor unde va puteti invita prietenii si familia ori de cate ori timpul liber va permite.

Pentru un design deosebit, vara puteti folosi beculete. Acest aspect va va oferi o senzatie de relaxare si liniste.
Si…sa nu uitam de mini-casuta pentru cei mici. Si noi cand eram copii visam la asa ceva nu? Acum putem sa facem asta pentru copiii nostri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *