Avantajele caselor mici si medii

Alegerea unei case este una din cele mai importante decizii din viata unui om, ea avand un impact deosebit asupra bugetului, relatiilor, si in general a starii emotionale a respectivei persoane si a familiei acesteia.

Conform unor sondaje recente cele mai importante doua aspecte care sa iau in considerare atunci cand se alege o noua locuinta sunt pretul locuintei si distanta fata de rudele apropiate. Se pare ca atat dezvoltatorii imobiliari, cat si arhitectii, au inteles acest lucru si din acest motiv o pondere insemnata din noile proiecte rezidentiale cuprind case care au o suprafata locuibila medie ( 90-150 mp ). Poate nu pare chiar asa de mica, daca spunem 90 mp, comparativ cu dimensiunea actuala a unui apartament, insa pentru o casa reprezinta o suprafata modesta.

Daca mergeti la plimbare printr-un cartier rezidential nou construit, de cele mai multe ori veti gasi acelasi concept, strada dupa strada: case de dimensiuni mici sau medii, de multe ori aratand ca iesite de pe linia de asamblare. Cele mai multe din aceste case se adreseaza familiilor tinere cu varsta pana in 35 de ani, cu venituri medii care le permit sa acceseze un credit ipotecar sau sa beneficieze de Programul Prima Casa ( atat cat va mai functiona ).

Cartier rezidential

Casele mici si mijlocii au o serie de avantaje si de aceea sunt alegerea perfecta si in cazul oamenilor mai in varsta, care nu mai doresc sa locuiasca intr-o casa mare.

Casele mici sunt mai eficiente din punt de vedere energetic

De cele mai multe ori veti economisi bani pe intretinere cu o casa mica. Avand o suprafata mai mica de incalzit si racit, inseamna costuri reduse si automat un impact mai mic asupra mediului inconjurator.

Casa mica inseamna mai putina curatenie si reparatii

Camere mai putine inseamna ca veti termina curatenia mai repede. Iar cine a cumparat o casa veche stie ca intotdeauna se gaseste cate ceva de mesterit. In cazul caselor noi nu mai aveti aceste probleme. Pentru o familie asta inseamna mai mult timp de petrecut impreuna, afara, facand lucrurile care le plac.

Intima si confortabila

Spre deosebire de casele mari, care au camere imense, casele mici au camere pe masura, lucru ce confera fiecarei camere (si casei) un sentiment de intim si confortabil, care nu poate fi egalat de casele mari. Deobicei tinerii aleg casele mai mici deoarece :

Proiectele de case mici sunt mai ieftine

In functie de materialul ales pentru constructie, de finisajele pe care le doriti si de configurarea planului, puteti ridica o astfel de casa cu preturi intre 10.000 si 40.000 de Euro, daca aveti deja terenul cumparat. Comparativ, un apartament de 2, sau 3 camere intr-un bloc vechi trece cu usurinta pragul de 40.000 Euro.

Aveti parte de liniste

O casa iti ofera destula intimitate pentru a nu fi nevoit sa iti cunosti vecinii. La bloc, vrei nu vrei, ajungi sa ii cunosti pe toti datorita peretilor subtiri.

In plus, avand amprenta la sol mica, puteti beneficia de o curte spatioasa unde copii se pot juca, fara sa va faceti griji ca patesc ceva.

In cazul in care va decideti sa va construiti o casa, va recomandam sa studiati cu atentie planul acesteia, astfel incat sa fiti sigur ca proiectul vi se potriveste perfect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *