Avantajele mansardelor

Cati dintre noi nu viseaza la o casa cu mansarda? Are un aspect placut, elegant si pe langa toate acestea este si foarte folositoare. Aveti o groaza de lucruri pe are nu stiti unde sa le depozitati nu-i asa? Pai…mansarda este locul perfect. Pe langa aceasta, daca aveti copii, stiti ca acestora le-ar placea sa aiba o camera la etaj, si un asemenea loc e perfect.

Amenajarea unei mansarde

Sa clarificam putin ce este exact o mansarda. Mansarda reprezinta ultimul nivel locuibil al unei constructii, fie ca este bloc sau casa, aceasta fiind situata imediat sub acoperisul inclinat al constructiei. Spre deosebire de o camera de la etaj, o mansarda are tavanul ( sau o parte din acesta ), inclinat, acesta avand aceeasi panta ca si acoperisul. Diferenta dintre pod si mansarda o reprezinta faptul ca mansarda este conceputa si realizata pentru a fi locuita, spre deosebire de pod, care poate fi folosit doar pentru depozitarea diverselor obiecte.

Avantajele mansardelor

Realizarea unei mansarde prezinta o serie de avantaje. Unul din avantajele mansardelor il reprezinta faptul ca se pot obtine spatii mai generoase decat in camerele de la etaj. Exista mansarde open space, in care beneficiarii nu au adaugat pereti interiori, spatiul fiind folosit in general pentru activitati recreative ( jocuri de ping-pong, biliard, darts, etc. ) . Panorama pe care o ofera o mansarda este splendida. Ce e mai frumos decat sa te trezesti dimineata si sa iti bei cafeaua la mansarda privind printr-o fereastra VELUX cum cad picaturile de ploaie? Nu v-am convins? Ei bine…avantajele nu se termina aici.
Mansarda este ceva cochet care iti va da impresia ca esti intr-un loc linistit de munte…acolo vedem adesea case cu mansarde pe care ni le dorim si noi…am dreptate?
Pe langa asta, este mult mai ieftin sa construiesti o mansarda decat sa te apuci sa construiesti un etaj. Iesi mai avantajos la pret si arata si mai bine dupa parerea mea, iar timpul este mult mai scurt atunci cand construiesti o mansarda, comparativ cu construirea unui etaj.
Iluminarea naturala a mansardei se poate realiza cu ajutorul ferestrelor de mansarda. Datorita instalarii in planul acoperisului, ferestrele de mansarda ofera o iluminare mai buna a camerelor, comparativ cu ferestrele instalate in plan vertical.
Daca ai deja o casa cu pod si nu cu mansarda nu este o problema. Poti foarte bine si simplu sa transformi podul intr-o mansarda cocheta si draguta, care sa fie pe placul tau.
Bineinteles, acest lucru necesita cateva modificari. Cu cateva interventii la structura podului si alte cateva la izolarea lui, ai rezolvat problema.
Izolatia mansardei trebuie sa fie facuta asa cum trebuie, deoarece o buna parte din caldura se pierde prin acoperis .
In concluzie, alegerea construirii unei mansarde sau renovarea unui vechi pod reprezinta o alegere foarte inspirata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *