Case pe structura de lemn

Cine nu a visat macar o data sa fie proprietarul unei case pe structura de lemn? O casa frumoasa intr-o zona de munte, cocheta si placut aranjata va fi pe placul oricarui om care isi doreste sa evadeze din aglomeratia urbana. Sau…de ce nu…va puteti construi o astfel de casa intr-un cartier de vile, in oras, dar unde sa beneficiati de linistea mult dorita .
Aceste case pe structura de lemn se construiesc de aproximativ 15 ani si in Romania si…atentie..nu ne referim la casele de lemn pe care le intalnim toti in zonele de munte sau in zonele in care acestea sunt reprezentative cum ar fi Maramures sau Bucovina.

Case pe structura de lemn
Casa pe structura de lemn

Firmele de constructii au ceva probleme cu cei care construiesc dupa cum doresc case pe structura de lemn deoarece acestea inca nu beneficiaza de normarive care sa clarifie modul corect de realizare a lor. Autoritatile nu se implica foarte mult in acest aspect, iar permisivitatea realizarii lor fara documente este destul de mare.

Desi se spune ca sunt foarte ieftine ( in comparatie cu o casa clasica realizata din caramida sau BCA ), nu trebuie sa va asteptati la diferente de pret foarte mari. Multi clienti sunt dezamagiti cand afla costul total al unei case pe structura de lemn ( in costul total am inclus toate materialele si manopera necesara, astfel incat constructia sa poata fi locuita, beneficiind de tot confortul necesar ).

Aceste case pe structura de lemn sunt superioare din punct de vedere energetic ( comparativ cu casele traditionale realizate din caramida), sunt mai rezistente la miscarile seismice si in acelasi timp mai rapid de executat fata de casele care sunt construite din materiale traditionale.  O casa pe structura de lemn este mult mai calduroasa deoarece lemnul izoleaza foarte bine, astfel ca intretinerea unei case de lemn este mai putin costisitoare, comparativ cu o casa ” clasica ” din caramida. Datorita faptului ca peretii din lemn sunt mai subtiri decat cei construiti din caramida sau bca, se salveaza mai mult spatiu. Astfel, daca va doriti o casa spatioasa, cea pe structura de lemn este o buna optiune.

Realizarea unei case pe structura de lemn dureaza mult mai putin decat realizarea unei case ” clasice „, unde se foloseste beton ( si caramida) , acest aspect fiind de multe ori hotarator in luarea unei decizii .

Desi foarta multa lume are impesia ca o casa pe structura de lemn este mult mai predispusa la incendiu, decat o casa realizata din beton si caramida,  acest aspect este oarecum gresit. Structura de lemn este in interior,  lemnul fiind protejat cu ajutorul solutiilor de ignifugare. Atat timp cat sunt respectate toate normele de construire a unei case pe structura de lemn, pericolul izbucnirii unui incendiu, este unul minor.

In ziua de azi, numarul caselor construite pe structura de lemn reprezinta aproximativ 5% din numarul total al caselor noi care se construiesc, ceea ce ne arata ca romanii incep sa prinda incredere in acest tip de constructii.

2 comentarii

 1. Sint perfect de acord,ma-ti convins de eficacitatea de a avea o casa din lemn,sint pe cale de a angaja construcori,am achizitionat un spatiu de 200 mp.as vrea sa stiu cat de mare poate fi casa construita si cat m-ar costa pina la final,va multumesc !

  1. Buna ziua,
   in primul rand luati legatura cu un arhitect care, pe baza solicitarilor dvs. si a certificatului de urbanism, sa va intocmeasca un proiect.
   Avand acest proiect puteti sa solicitati oferte de pret de la diverse firme de constructii.

   Succes !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *