Renovarea casei va poate oferi satisfactii nebanuite, dar trebuie sa va inarmati cu multa rabdare deoarece vor fi foarte multe lucruri de facut. Se spune ca este mai simplu sa iti construiesti o casa decat sa renovezi una. O construiesti de la inceput cum vrei, o amenajezi de la bun inceput intr-un stil modern sau clasic, stii cum vrei sa zugravesti, nu mai modifici spargand pereti si multe altele. Insa, daca esti priceput si ai inspiratie poti transforma o casa batraneasca in casa visurilor tale. Pe langa asta, costurile pot fi mai mici decat daca incepi sa o construiesti o casa noua. Un arhitect priceput iti poate transforma o veche casa batraneasca intr-o casa la care nici nu visai. Tot ce trebuie, este sa gasesti persoana potrivita, sa ai niste idei pe masura, sa iti expui dorintele astfel incat arhitectul sa inteleaga ce vrei si nu in ultimul rand sa gasesti firma de constructii serioasa, care sa iti execute lucrarile la calitatea dorita .
In primul rand trebuie sa reconfigurezi spatiul. Desigur, pentru renovarea casei batranesti si transformarea ei in ceva modern, se impun anumite modificari. Gandul ca trebuie sparti pereti pentru a mari spatiul sau a moderniza camerele existente, sperie un pic, insa daca angajezi o firma de constructii serioasa, totul este mult mai usor. Poti adauga mici extensii anumitor camere, extensii care le pot intineri cu mult, astfel incat la finalul lucrarilor vechea casa batraneasca sa fie de nerecunoscut.
Poti imbina decoratiuni moderne cu elemente mai vechi, lucru care schimba total aspectul casei intr-unul chic si modern. Poti aseza intr-o maniera eleganta decoratiunile vechi oferind camerelor tale un aspect vintage, fara a face un efort financiar deosebit.
De la bun inceput trebuie sa stiti ce suma aveti disponibila pentru renovarea casei. In functie de aceasta suma va faceti planul de renovare, plan de la care este bine sa nu va abateti pentru ca s-ar putea sa ramaneti fara resurse fix in mijlocul lucrarilor.
Poate ca nu puteti sa transformati o casa batraneasca intr-o vila, dar daca aveti imaginatie, cu siguranta o puteti transforma intr-un spatiu in care sa va simtiti foarte bine si care sa fie dotat cu toate utilitatile necesare. Daca vechea casa batraneasca are un pod inalt, acesta poate fi transforma intr-o mansarda, castigand in acest fel o suprafata utila insemnata. Izolarea acoperisului, instalarea unor ferestre de mansarda VELUX si realizarea cu gust a finisajelor interioare pot transforma vechiul pod intr-o camera deosebita. In cazul in care doresti sa transformi vechiul pod intr-o mansarda iti recomandam sa verifici cu atentie invelitoarea existenta si in cazul in care aceasta este deteriorata sa apelezi la o firma pentru renovarea acoperisului.
Pentru un plus de modernism, puteti sa lipiti tapet pe pereti. Aspectul se va schimba de indata si va arata spectaculos. Sigur ca tapetul trebuie sa fie in ton cu restul camerei, sa se potriveasca neaparat cu mobila si sa nu fie totusi foarte incarcat.
In cazul in camerele sunt micute trebuie sa apelam la diverse artificii care sa ofere o senzatie de volum. Mai intai, este bine sa folosim cat mai mult alb sau culori deschise atunci cand zugravim. Aceste nuante vor da senzatia de liber si creaza impresia unui spatiu mai mare, pe cand, culorile inchise nu vor face altceva decat sa diminueze. Deasemenea folosirea unor oglinzi poate oferi senzatia unei incaperi mai mari si de aceea putem alege o mobila in care sa avem incorporate si oglinzi. Tapetul cu modele mari, va diminua optic spatiul, asa ca este de preferat sa folosim un tapet cat mai simplu, fara sa fie ceva incarcat.
In concluzie daca ai o casa veche, o poti renova folosind multa imaginatie si mai putine resurse financiare, transformand-o in casa visurilor tale.